АНТРЕ

КУХНЯ-ДНЕВНА-ТРАПЕЗАРИЯ

СПАЛНЯ

БАНЯ

45 КВАДРАТА ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Дата:  юли 2023
Местоположение: гр. Шумен
Квадратура :45 м2
Етап : Идеен проект

Проекта , който Ви представяме е на компактен двустаен апартамент в една от сградите на новопостоен жилищен комплекс  в град Шумен. Той е с площ от 45 кв.м състоящ се от  дневна с кухня и трапезария, спалня , баня и коридор с малка ниша.
Желанието на собствениците беше да бъде създаден градски интериор с модерен дух , и най-вече с достатъчно места за съхранение.

В основното помещение , което е кухня с дневна и трапезария организирахме зоните , така че да бъдат взаимносвързани и функционални по между си.Кухнята е снабдена с всички необходими удобства на съвременното жилище , включително намерихме място да поместим и комбинирана пералня със сушилня.Трапезната маса е разтегателна , за случаите , когато в дома дойдат повече гости и по тази причина позициите на висящите осветителни тела над нея могат да бъдат променяни благодарение на това че се движат по вградената релса.

В спалнята проектирахме по-голямата част  от мебелите за съхранение , включително и малка тоалетка .Площа под мекото тапицирано легло също е използваема.

В антрето , без излишно претрупване , оползотворихме малката ниша с високи шкафове и голямо огледало на срещуположната стена.В банята акцента пада върху нишите , които проектирахме над тоалетната чиния и при душ пространството.

В цветовата гама заложихме на меки , пастелни цветове в комбинация с дървесен декор и в добавка на контраст чрез акценти в черен цвят.Формите са прави ,с изразени линеарни елементи.